Biscoito de castañas - Larpeiros TVG

Biscoito de castañas - Larpeiros TVG

Fonte: Larpeiros-TVG, 4 de Nadal 2018

Ingredientes

  • 250 gr fariña trigo
  • 150 gr fariña castaña
  • 1 sobre lévedo
  • 1/2 cullerada bicarbonato
  • 200 manteiga
  • 200 azucre
  • 1 vaso pequeno licor
  • castañas en sirope (confitadas?)
  • pedriñas de chocholate
  • 5 ovos
  • 1,5 litros de leite enteiro
  • 200 gr. de castañas enteiras peladas

Preparación

Poñemos nun cazo grande o leite ao lume e cocemos as castañas peladas durante unha hora aproximadamente. Un vaso do leite de cocer apartámolo para o biscoito, pois terá o gusto das castañas. Espelexamos as castañas cocidas, picámolas ben e reservámolas.

Podemos ir poñendo o forno a 180º para que vaia quencendo e tamén untar o molde desmontable con manteiga e enfariñalo.

Nun bol bater manteiga e o azucre (200gr. cada un) para empomar a manteiga, e cando xa están ben misturados ímoslle engadindo os cinco ovos, un a un. Agora ven a fariña de trigo, o bicarbonato e o lévedo. Todo peneirado ben miudiño e engadímolos de xeito progresivo a mezcla mentras seguimos batendo.

A esta mezcla engadirémoslle agora o vaso de leite de cocer as castañas, a fariña de castaña, o licor (viño doce, etc.), as castañas cocidas e picadas e finalmente as pedriñas de chocolate. Misturamos todo ben coa culler de pau e pasamos ao molde enfariñado.

O forno xa estará a 180ºC e cocemos durante aproximadamente 40 minutos.

Presentación

Tras cocer o biscoito, e deixar arrefriar uns minutos, espolvorexamos azucre glass por enriba. Fundimos un pouquiño chocolate e adornamos con fíos ou ao gusto. Finalmente colocamos algunha castaña confitada a xeito de adorno.

Bo proveito

Transcrición propia

Comentarios

Publicacións populares deste blog

Tarta de chocolate branco, mango e kiwi - Frabisa

Charlota de amorodos - LarpeirosTVG

Novo invernadoiro e enxerto de fatóns