Rosquillas indecisas
Rosquillas indecisas
Visto en "Fogones tradicionales" (canal cocina, 17/02/13)Ingredientes:
- 1/4 litro largo de aceite de oliva (mellor virxe extra)
- 1/4 litro largo de auga
- 350 gr. de fariña
- 1 pico de sal (opcional)
- 7 ovos
- Moscatel e sucre (para o baño)
Preparación:
Poñer a auga, o aceite e a pinga de sal todo xunto nunha pota ao lume ate que fervan. Nese intre engadir a fariña de golpe toda xunta, quitar do lume e rexemer enérxicamente ate que esté ben misturado.Cando esté tépeda a mistura hai que ir engadindo os ovos un a un integrándoos na masa de xeito manual.
Feito o anterior, cunha culler fas boliñas coa masa sobre a placa do forno (untada en aceite) ou papel de forno e co dedo untado e aceite fas o buraco central.
Meter no forno, que estará moderadamente alto, ate que estén doradas.
Deixamos enfríar e bañámolas no moscatel (nun bol) só polo lado superior un par de segundos; retiramos e deixamos uns segundos a que absorba ese viño
de seguido poñémola rosquilla nun plato con sucre (para que se lle pegue).
A comer!!
Comentarios