Orellas de entroido

Orellas de Entroido. Postre.


Que non falten no entroido!!

Ingredientes:
  • 6 ovos da pita
  • 150 gr. de manteiga de vaca cocida
  • 1 vaso de anís
  • 1 vaso grande de auga tépeda con sal
  • 1 sobre de levadura química (royal)
  • 1,5kg. de fariña de trigo aproxidamente
  • sucre para espolvorexar

Preparación:
Nun bol grande poñemos os ovos enteiros e batemos un pouco e botámoslle a auga co sal, o anís e a manteiga e ímoslle engadindo a fariña co "royal" amasándo ate que sexa unha masa elástica.

Deixamos repousar unha hora ben chea nun sitio tépedo e tapada cun pano. Ainda que a masa non leveda, convenlle repousar.

Enriba do mesado collemos anacos pequenos, algo menos que unha mandarina, e estíramola ate que quede o máis fina posible.

Nunha tixola poñemos abondante aceite de xirasol e cando esté ben quente botámos a masa, dándolle forma de orella con dous garfos. Deixar que doren polos dous lados dándolle a volta e retirar.

Espolvorexamos con sucre abondante cando aínda está quente a orella.


Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Courgettis con boloñesa

Cunquiños de masa filo con grelos e queixo de cabra

Tarta de mascarpone, chocolate e fresas.