Tarta de marmelo

Tarta de Marmelo. 

Vista en Fogones Tradicionales (Canal Cocina)


Ingredentes: 
  • masa de pan 
  • aceite de oliva 
  • dous ou tres marmelos 
  • un puño de noces 
  • sucre 
  • fariña 

Elaboración: 

      Facer a masa como para pan, incluso se lle pode botar un ovo para enriquecela, estirala cos dedos e untada con aceite de oliva nunha placa para o forno. Os marmelos, pelados, limpos e en cuñas.
      Sobre a masa estirada bótase un pouquiño de aceite de oliva e sucre e por enriba colócanse as cuñas de marmelo. Por enriba repártense unhas noces en anacos.        
      Espolvoréxase un pouco de fariña polas noces para que non as queime o forno. Bótase por enriba de todo outro pouco de aceite de oliva e sucre. Co forno a 180ºC deixase unha media hora ou ate que estexa dourada.

Resultado: 

e aquí máis de preto
non está queimada ainda que o parecese na foto. Ñam!
Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Courgettis con boloñesa

Cunquiños de masa filo con grelos e queixo de cabra

Tarta de mascarpone, chocolate e fresas.