Courgettis con boloñesa
Courgettis(*) con boloñesa.
Receita de BBCGoodFood
foto en BBCGoodFood |
Ingredientes (para 4):
- 2 culleradas de aceite de oliva virxe extra
- 500g turkey mince (thigh or breast) eu utilicei peituga de polo
- unha cebola grande (cortada finiña)
- pemento morrón (engadido meu)
- 1 dente de allo (esmagado)
- 2 cenorias grandes peladas en en rodaxas
- 150 gr. de champis cortados en anacos grandes
- 1 cullerada de puré de tomate
- 2 latas de 400gr. de tomate triturado (ou tomate fresco ben maduro e en anaquiños).
- 2 chicken stock cubes (nada de avecren!, bótalle caldo de verdade)
- 1 cullerada de salsa de soia (eu non lla botei) Editado: Ver comentarios abaixo.
- unhas graias de cilantro (colleita propia)
- 4 cabaciños grandes (da miña horta tamén)
- grated pecorino or Parmesan para servir, ou un queixo do teu gusto
- unhas follas de albahaca (eu púxenlle unhas follas de perexil)
Cociñando:
1
Quenta unha cullerada de aceite de oliva virxe extra nunha pota plana, engádelle a peituga (en tacos) e dórala. Reservar a un lado unha vez feita.
2
Pica a cebola finiña e vaina facendo ben lentiña durante uns 10 minutos; engade o allo (deixando que se faga durante un minuto) e a continuación as cenorias e os champis e o pemento morrón. Cociñas todo durante uns 4 minutos ate que se fagan un pouco.
Bótalle enriba a peituga que doraches antes, xunto a unha cullerada de salsa de tomate e saltea todo con lume vivo durante un minuto; engade o tomate en anaquiños e faino outro minuto.
Engade uns 250m. de auga (non te pases coa auga!), as culleradas de caldo e fai que levante fervedura. Ao ferver baixalle o lume e deixa que se faga lentamente durante unha hora (ou que reduza a auga e as verduras estén tenras).
o espiralizador e o cabaciño espiralizado |
3
Cando a boloñesa está casi lista (agora podes engadirlle a salsa de soia) espiraliza os cabaciños e nunha sartén grande botas unha cullerada de aceite, botaslle uns graos de cilantro e cociñas a lume vivo ate que ablandan (2-3 minutos).
dorando as graias de cilantro |
O cabaciño espiralizado |
Salas os courguettes e bótaslle a salsa coa peituga enriba, o queixo raiado e unhas follas de albahaca.
O resultado final |
* Courguettis: a palabra ven de xuntar Courguette (cabaciño en francés) con espaguettis. Tamén se utiliza Zucchini Noodles (fideos de cabaciño, en inglés)
Comentarios