Courgettis con boloñesa


Courgettis(*) con boloñesa.


Receita de BBCGoodFood
courgetti-bolognese.jpg
foto en BBCGoodFood
Ingredientes (para 4):

  • 2 culleradas de aceite de oliva virxe extra
  • 500g turkey mince (thigh or breast)  eu utilicei peituga de polo
  • unha cebola grande (cortada finiña)
  • pemento morrón (engadido meu)
  • 1 dente de allo (esmagado)
  • 2 cenorias grandes peladas en en rodaxas
  • 150 gr. de champis cortados en anacos grandes
  • 1 cullerada de puré de tomate
  • 2 latas de 400gr. de tomate triturado (ou tomate fresco ben maduro e en anaquiños).
  • 2 chicken stock cubes (nada de avecren!, bótalle caldo de verdade)
  • 1 cullerada de salsa de soia (eu non lla botei) Editado: Ver comentarios abaixo.
  • unhas graias de cilantro (colleita propia)
  • 4 cabaciños grandes (da miña horta tamén)
  • grated pecorino or Parmesan para servir, ou un queixo do teu gusto
  • unhas follas de albahaca (eu púxenlle unhas follas de perexil)



Cociñando:


1
Quenta unha cullerada de aceite de oliva virxe extra nunha pota plana, engádelle a peituga (en tacos) e dórala. Reservar a un lado unha vez feita.



2
Pica a cebola finiña e vaina facendo ben lentiña durante uns 10 minutos; engade o allo (deixando que se faga durante un minuto) e a continuación as cenorias e os champis e o pemento morrón. Cociñas todo durante uns 4 minutos ate que se fagan un pouco.
Bótalle enriba a peituga que doraches antes, xunto a unha cullerada de salsa de tomate e saltea todo con lume vivo durante un minuto; engade o tomate en anaquiños e faino outro minuto.
Engade uns 250m. de auga (non te pases coa auga!), as culleradas de caldo e fai que levante fervedura. Ao ferver baixalle o lume e deixa que se faga lentamente durante unha hora (ou que reduza a auga e as verduras estén tenras).
o espiralizador e o cabaciño espiralizado

3
Cando a boloñesa está casi lista (agora podes engadirlle a salsa de soia) espiraliza os cabaciños e nunha sartén grande botas unha cullerada de aceite, botaslle uns graos de cilantro  e cociñas a lume vivo ate que ablandan (2-3 minutos).

dorando as graias de cilantro



O cabaciño espiralizado

 Salas os courguettes e bótaslle a salsa coa peituga enriba, o queixo raiado e unhas follas de albahaca.

O resultado final

*  Courguettis: a palabra ven de xuntar Courguette (cabaciño en francés) con espaguettis. Tamén se utiliza Zucchini Noodles (fideos de cabaciño, en inglés)


Comentarios

Publicacións populares deste blog

Tarta de chocolate branco, mango e kiwi - Frabisa

Charlota de amorodos - LarpeirosTVG

Novo invernadoiro e enxerto de fatóns