Tarta de pexegos e crema pasteleira
Tarta pexegos e crema
É unha tarta de base de masa quebrada e unha capa de crema pasteleira con froitas enrriba.Ingredientes
Masa quebrada
- 200gr fariña
- 100gr manteiga
- 25gr fariña de améndoa
- 1 ovo
- 1 chisco de sal
Preparación
(masa quebrada):Nun bol poñemos a fariña, a fariña de améndoa, a manteiga (fría) e sal e refregamos ate que quede moido como area. A continuación botámoslle o ovo un pouco batido e se precisa auga engadirlla ate que faga unha masa que non se traballa. Facer unha bola coa masa, envolvela en plástico transparente e metela no refrixerador durante unha hora.
Crema pasteleira
- 600ml leite
- 4 ovos
- 1 cullerada (de comer) de sucre
- 40gr de fariña
- 30gr de maicena
Froita
- pexego en lonchas
- framboesas
- marmelo (de albaricoque)
Estiramos a masa quebrada e extendémola nun molde duns 22cm e ao forno a 180º ate que está lixeiramente dourada (40’ aprox.). Deixamos que enfríe a base e a crema pasteleira (moi importante que estén frías) e extendemos a crema sobre a base nunha capa dun grosor dun dedo (ao gusto). Dispoñemos os anaquiños o pexego todo enrredor e as framboesas.
Facemos un sirope con 2/3 culleradas de marmelo de albaricoque e 2/3 culleradas de auga. Pintamos a froita por enrriba (para que non se oxiden) e metemos a tarta no frigorífico durante dúas ou tres horas para que esté ben fría.
Rápido! que xa case non queda :D
Comentarios